Община Плевен отпуска средства за лечението на малката Илияна

28.08.2015 18:01

28.08.iliqna

Плевенските общински съветници приеха предложението на д-р Йордан Георгиев да бъдат отпуснати 2000 лв. от бюджета на Община Плевен за лечението на малката Илияна Йотова. Това стана на вчерашната редовна сесия на местния парламент.
Както писахме, Илияна е с диагноза хептобластом – рак на черния дроб, а в момента провежда химиотерапия с цел да бъде намален размерът на тумора. Според онкологичната комисия на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологичини заболявания – София, Илияна може да бъде оперирана в клиника в град Тюбинген, Германия. Семейството е подало документи към Фонда за лечение на деца в чужбина, като при одобрение той може да поеме разходите само за операцията, която е на стойност 100 000 евро. Понеже детето не може да пътува само, са нужни и допълнителни средства. Решението на съветниците е да бъдат отпуснати 2000 лв. на семейството на малкото момиченце, при условие, че операцията се финансира от Фонда за лечение на деца в чужбина.
Всеки, който желае да помогне на момиченцето да се пребори с коварната болест, може да го направи на следната дарителска сметка:
Пощенска банка
IBAN BG 66 BPBI 79231072002701
Титуляр на сметката е Маринела Йотова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: