Плевен отново представен на международната младежка сцена

25.08.2015 16:03

25.08.dancho1

От 17 до 23 август в Нижни Новгород, Русия се проведе международен младежки форум „Социална дипломация“. Организатор на форума бе „Движение СФЕРА“, което е най-работещото на тема доброволчество руско НПО. България бе представена с един делегат – Йордан Христов от Плевен. Освен като участник, Данчо е бил и лектор в два от пленарните дни по темите „Мултикултурализъм“ и „Методи и техники при разрешаване на конфликти“.
За мен тази конференция е нещо много голямо – за пръв път успешно седяхме и говорихме за проблеми на една маса с делегати от Русия и Украйна, разказва младият плевенчанин. „Признавам, никак не ми беше лесно да съм медиатор на сесията, прекъснах я на няколко пъти, дори когато диалогът тръгваше в грешната посока и придобиваше личен характер… Разгледахме и няколко ярки примера за медийна пропаганда – снимка с украински войник, загубил единия си крак във войната, а под нея текст „Украйна – с единия крак в Европа“, сподели още той.

25.08.dancho2
Както самият Данчо отбелязва, това е един прост пример колко грозен характер е придобила пропагандата в социалните мрежи, а всеки може да си обясни до какво води това. „Другата страна също „не беше останала длъжна“, използвайки снимка на усмихнат известен актьор с текст под нея „Толкова съм усмихнат, когато убият руснак в Украйна“. Това са два много ярки примера, които разгледахме. За мен точно този формат срещи са основата за сплотяването на тези два братски славянски народа в бъдеще“, каза плевенчанинът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: