БСП издигна кандидатурата на Момчил Спасов за втори кметски мандат в Белене

22.08.2015 15:24

22.08.belene

Общинската конференция на БСП единодушно гласува своето доверие на кандидатурата на настоящия кмет на Белене Момчил Спасов, за втори мандат.
Спасов познава отлично спецификата на административната дейност и проблемите на жителите на региона, тъй като има дългогодишен стаж в община Белене на различни длъжности. Преди да бъде избран за кмет през септември 2013 г., е бил заместник-кмет с ресор „Социално-икономическа политика, разработване и управление на проекти”. От 2005 до 2008 година е секретар на общината и ръководи цялостната административната дейност. Преди това е и началник на отдел “Социално-икономическа политика”, както и главен инспектор “Защита на потребителите, лицензии, контрол в търговията и услугите, транспорт и съобщения”.
Магистър е със специалност „Икономика на търговията” от Стопанска академия “Д.А.Ценов”-Свищов, откъдето има и сертификат за следдипломна квалификация по „Вътрешен финансов контрол”.
41-годишният кандидат-кмет е експерт в областта на разработването и управлението на проекти. Разполага с професионална квалификация в тази област от СУ „Св. Климент Охридски”. В периода от 2003 г. до 2013 г. е ръководител на тематичното звено в община Белене, където ръководи, координира и пряко участва в цялостния процес на подготовка и реализация на проектните предложения на общинската администрация. Има завършени обучения и курсове към Американския университет в България, Националното сдружение на общини в Република България, Фондацията за реформа в местното самоуправление, Институт за публична администрация и европейска интеграция, Асоциацията на дунавските общини „Дунав” и др.
Заместник-председател е на Управителния съвет на Асоциация на дунавските общини „Дунав”, както и на Постоянната комисия по Международно сътрудничество и евроинтеграция към Националното сдружение на общините в Република България. Също така е член на тематичната работна група за разработване на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 като представител на Националното сдружение на общините в Република България. Владее английски и руски езици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: