Руска делегация посети читалището в Победа

20.08.2015 7:36

20.08.pobeda1

По покана на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността” гр.Плевен, под патронажа на кмета на община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска, гостува руска културна делегация от ЛИТО „Радуга” – Воскресенск.

20.08.pobeda2
На 19 август, като съпътстваща част от Програмата във връзка с дните на руската литература и култура „Мостове на приятелство”, руската културна делегация от град Воскресенск бе на посещение в НЧ „Зора-1990г.“ – с. Победа. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати със хляб и сол. Делегацията бе съпроводена от официални лица от Община Долна Митрополия, от членове на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността” и от читалищни дейци при НЧ „Неофит Рилски” гр.Тръстеник. Домакините представиха музикално-поетична композиция за България и вълнуващ поздравителен концерт, в който участваха местните самодейци от певческа група „Вълшебни звуци”, народната певица Надка Томова и детска формация „Медени звънчета”.

20.08.pobeda3

Особено приятна за гостите от Русия бе подготвената изненада от местни млади таланти с изпълнението на песните „Миллион алых роз” и „Катюша”, приповдигнали настроението в залата. В непринудена и приятелска атмосфера културните деятели от двете страни си размениха книги и символични подаръци. В края на срещата гостите от Московска област имаха възможност да опитат кулинарни вкусотии, приготвени от местните самодейци, които освен че са добри певици се славят и със своите способности в традиционната българска кухня. Гостите изразиха своята благодарност за гостоприемството и надежда за начало на културен обмен.

20.08.pobeda4

 

20.08.pobeda5

 

20.08.pobeda6

 

20.08.pobeda7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: