В Долна Митрополия дадоха старт на Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството”

19.08.2015 15:00

19.08.dolna

На 17 август с официален прием в общинска администрация Долна Митрополия бяха открити Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството”, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Руската културна делегация от град Воскресенск, Московска област, водена от Леонид Дудин, поднесе венец и цветя на паметника на „Н.И.Пирогов“, посети църквата „Св. Димитър“ в град Долна Митрополия, след което присъства на концерт в НЧ „Неофит Рилски 1872“ – Тръстеник.
Инициативата се провежда под патронажа на Поля Цоновска – кмет на Община Долна Митрополия. Организатори на културната проява са: Община Долна Митрополия, НЧ „Неофит Рилски 1872“ – Тръстеник и Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“. Културната програма включва посещение на кметство Байкал, Общински център за извънкласни дейности и занимания по интереси – Байкал и НЧ „Зора -1980“ – Победа.
С литературно-музикална програма на 21 август от 18.30 ч. в Народно читалище „Неофит Рилски 1872” – Тръстеник тържествено ще бъдат закрити Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: