Творци от руския град Воскресенск ще гостуват в Плевен, Долна Митрополия и Тръстеник

14.08.2015 16:13

14.08.voskresensk

По покана на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен от 16 до 23 август включително ще гостува руска културна делегация от град Воскресенск, Московска област. Това съобщи зам.-председателят на сдружението Валентина Атанасова. Гостите ще посетят Плевенско в рамките на Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството“. Форумът е под патронажа на Поля Цоновска – кмет на Община Долна Митрополия, съвместно с Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен и Областна федерация „Приятели на Русия и ОНД“.
По програма е предвидено в понеделник, 17 август, гостите от Русия да се срещнат с кмета на Долна Митрополия, а по-късно през деня да участват в поклонение пред паметника на Н.И. Пирогов и да посетят църквата „Св. Димитър“ в общинския център. По-късно – в 17.30 ч., в салона на Народно читалище „Неофит Рилски 1872“ – Тръстеник ще бъде даден тържественият старт на Дните на руската литература и култура
На следващия ден делегацията от Воскресенск ще бъде приета от областния управител на област Плевен Ралица Добрева и ще посети читалището и църквата в село Байкал. В селото на брега на Дунава ще бъде организирано и литературно четене. В сряда обиколката продължава с визита на Панорама „Плевенска епопея“ и РИМ – Плевен, а също така групата ще гостува в НЧ „Зора-1980“ в село Победа, където ще се проведе Литературно-музикално тържество с участието на руските гости и местни самодейци.
В четвъртък руските творци ще имат възможността да разгледат забележителностите на Плевен, а по-късно през деня ще се отбият и в Коиловци. Там отново е предвидено провеждането на литературно-музикална програма. Финалът на Дните на руската литература и култура „Мостове на приятелството“ ще бъде даден в петък в салона на читалището в Тръстеник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: