Големият фонтан тръгва отново в петък след почистване и профилактика

12.08.2015 16:10

12.08.fontan1

Основното почистване и профилактика на системите са причините да бъде спрян Големият фонтан на централния площад „Възраждане”. Процедурата се извършва всеки месец. Работата започна вчера и се очаква да приключи в четвъртък, а в петък фонтанът отново ще радва с пръските си в летните жеги.
Големият фонтан беше основно ремонтиран в рамките на проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”. В резултат на реконструкцията фонтанът е и с ново ефектно нощно осветление, решено с помощта на 84 висококачествени LED прожектори, разделени на 8 групи. Благодарение на тях бяха изработени три светлинни композиции, всяка с продължителност около 36 минути, които се редуват в различните дни от седмицата.
Цялостното управление на фонтана се осъществява с помощта на DMX контролер, което осигурява голяма гъвкавост на програмирането на функциите на фонтана, перфектна синхронизация на сцените и възможност за постигане на оригинални съчетания на водните и светлинни ефекти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: