Танцов състав „Дъга“ представи блестящо Плевен на фестивал в Македония (снимки)

07.08.2015 16:01

7.08.duga1

И тази година изпълнителите от Танцов състав „Дъга“ при СОУ „Стоян Заимов“ – Плевен се представиха на фестивал зад граница, научи „Плевен за Плевен“ от ръководителя на състава Албена Кръстева. След като миналата година „Дъга“ участва на фестивали в Турция и Румъния, този път талантливите танцьори посетиха Охрид, Македония, където взеха участие в Петия международен фестивал „Охридско слънце“. Там са се изявили 32 деца от Плевен на възраст от 10 до 16 години, а освен нашите танцьори са се включили седем състава от Сърбия, Румъния и Македония. Плевенчани са били най-малките участници, а заедно с тях България е била представена от два клуба за народни хора от Варна и Ловеч.

7.08.duga2
Танцов състав „Дъга“ се е изявил на крайбрежната улица на Охрид, откъдето преминават най-много хора, като с изпълненията си е привлякъл многобройна публика. Според регламента, съставите е трябвало да се представят с програма от 15 минути, а нашите представители са изиграли три танца – „Закачка“, „Шопски ритми“ и „Копаница“. Освен това, те са участвали и в пъстрото дефиле, което е преминало през цялата стара част на македонския град. На финала всички участници са получили плакет, диплом за участие, както и информационни материали, свързани с историята на Македония и в частност на Охрид.

7.08.duga3
Албена Кръстева не скри, че организаторите са се погрижили по перфектен начин за приятния престой на всички в Охрид, като в програмата са били включени посещения на забележителности в района. „Получи едно леко, но запомнящо се и колоритно турне. Безкрайно щастлива съм, че успяхме да се запознаем с участници от други страни и да си сверим часовниците“, сподели още ръководителят на Танцов състав „Дъга“. Тя разкри, че плановете и занапред са децата да участват поне веднъж годишно във фестивал с конкурсен характер, който се провежда в България, но и да излизат зад граница на подобен род форуми. Защото за танцьорите всяко едно пътуване и всяка среща с култура, различна от нашата, е един допълнителен стимул да се развиват, каза още Албена Кръстева.

7.08.duga4

 

7.08.duga5

 

7.08.duga6

 

7.08.duga7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: