Скоро мостът при село Ясен ще е готов за експлоатация

07.08.2015 14:35

Усилено се работи по завършване възстановяването на пътния мост над р. Вит при село Ясен в частта по посока Плевен – София. Обектът се изпълнява от общинското дружество „Инжстрой”. На този етап се извършват дейности по връхната конструкция, гардбаластрова стена и вертикалната планировка. Възстановяват се и проблемни места по греди и конзоли. Подготвят се нова тротоарна настилка, велоялея, асфалтиране на пътното съоръжение и подходите към него.

most Yasen 1
Движението по моста се осъществява двупосочно по вече реконструираната част София – Плевен. Тук беше направена нова пътна плоча, асфалтова настилка, парапети и ремонт на носещите греди на връхната конструкция, а след отбиване на реката се укрепиха два стълба в коритото й.

most Yasen 2
Амортизираната конструкция на моста при Ясен наложи спешни мерки за неговия ремонт. През 2013 г. Община Плевен внесе в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет проекти с количествено–стойностни сметки и Искане за предоставяне на възстановителна помощ за цялостна реконструкция на пътното съоръжение. С одобреното финансиране от Междуведомствената комисия ремонтът започна през 2014 г.
Информация и снимки – Пресцентър на община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: