Плевенският хор „Звъника“ зарадва немската публика с красивите си изпълнения

03.08.2015 16:30

3.08.zvanika

Изключително успешен беше творческият сезон за детски хор „Звъника“ при Центъра за работа с деца в Плевен, сподели неговият художествен ръководител Ваня Делийска. Посрещането на 30-ия рожден ден на обичания хор беше последвано с още няколко много значими участия. Възпитаниците на Ваня Делийска изнесоха самостоятелна програма и получиха високи оценки за представянето си в рамките на Международните хорови празници в Шумен през април.
Вълнуващо бе и откриването на Националния конкурс „Родолюбие“ в Панагюрище от камерен състав на вече пораснали момичета и момчета от „Звъника“, участвали в първото издание на конкурса и станали носители на трите най-високи награди, а художественият ръководител Ваня Делийска бе отличена с наградата за най-изявен музикален ръководител. В тазгодишната конкурсна програма представителите от „Звъника“ отново ставаха носители на първа награда и наградата на безпристрастното детски жури.
За тридесети път децата от плевенския детски хор поднесоха своите красиви изпълнения на многобройна чуждестранна публика. От 22 до 29 юли нашите изпълнители гостуваха в няколко града в Германия, като специални гости на хоровите празници във Франконската област на Германия. По време на гостуването бяха представени седем самостоятелни програми в градовете Stefanstein, Volkach am main, Bamberg. Навсякъде многобройната публика аплодираше възторжено българските деца, а не бяха малко случаите, в които почитатели на хоровото изкуство следваха поредните ни изпълнения и на бисовете се чуваха заглавия на предпочитани песни.
Като художествен ръководител изпитвам чувство на гордост и удовлетвореност от представянето на нашия детски хор и от смисъла да се работи с тези деца, които и сега посветиха част от лятната ваканция, за доброто име на родния ни град, отбеляза Ваня Делийска. Нека това участие бъде радост за всички, защото изпълнителите от „Звъника“ бяха част от програма включваща 87 немски хорове от всякаква възраст и плевнските деца се включиха по безупречен начин в хоровото сдружение, наброяващо 55 хиляди активно пеещи деца и възрастни, посочи още тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: