Седем училища в област Плевен без реализиран прием след 7 клас

31.07.2015 12:00

31.07.priem

Седем училища в област Плевен не са реализирали прием на ученици след 7 клас, информира днес Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието. Това са СОУ „П.Яворов“, ПГ по строителство и архитектура – Плевен, ПГ по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски“ – Плевен, ПГ по ядрена енергетика – Белене, ПГ по селско стопанство в Левски, ПГ по земеделие в Кнежа и ПГ по облекло и текстил в Плевен.
Закритите паралелки в училища с прием след 7 клас са 11, от тях 10 още на първо класиране. Последната закрита паралелка след трето класиране е с профил хуманитарен в СОУ „Иван Вазов“, където е имало заявка за две паралелки, но е сформирана една с по-голям брой ученици. Маломерни паралелки са одобрени за пет гимназии в областта.
В ДФСГ „Интелект“ е закрита една специалност – митническа и данъчна администрация с немски език. В ПГ по транспорт – Плевен приемът е преструктуриран с оставане на една паралелка с автомобилна мехатроника. Тя ще е маломерна. Закритата специалност е автотранспортна техника.
В ПГ по електротехника и химични технологии – Плевен на третия етап се закрива специалността „Технология на хомеопатични и фитопродукти“ и приемът се преструктурира като две специалности се обединяват в една паралелка. В това училище остават две паралелки с три специалности, а приемът след 7 клас е бил обявен за три паралелки.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: