Започнаха строително-ремонтните дейности в Природен парк „Персина“ в Белене

30.07.2015 13:01

30.07.persina

Дирекция на ПП „Персина“ започна строително-ремонтни дейности на територията на целия парк. Това научи „Плевен за Плевен“ от Даниела Каракашева – главен специалист „Връзки с обществеността и образователни програми“ в ПП „Персина“. В рамките на около 2 месеца обект на реконструкция ще бъдат, както Посетителският център, така и кътовете за отдих на терен в Защитена местност „Кайкуша“, остров Персин, местността „Лимана“/ХТК/, остров Магареца.
Веломаршрутите ще се възстановят, ще се подмени маркировката информационните и указателните табели. „Молим всички наши приятели и посетители да проявят разбиране и търпение за неудобствата, които им създаваме в момента на ремонта. Надяваме се в края на месец септември да имаме един по -нов и освежен цялостен облик на парка“, споделят от ПП „Персина“. Идеята на ремонтните дейности на туристическата инфраструктура и посетителския център е да се подобрят условията за посещение, които предлагаме на нашите гости, да създадем по-голям уют при разходка и почивка сред природата, допълват оттам. Поради ремонтните дейности Посетителският център ще е затворен за посещения до края на месец септември.
Строително ремонтните дейности са в резултат на изпълнението на проект „Устройство и управление на ПП „Персина“, договор DIR – 5113326-C-003/10.07.2012, финансиран от европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на РБ чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 -2013“. Изпълнител на дейностите по СМР е фирма „Алумина Елит- 2003“ ЕООД – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: