Зърнопроизводители обсадиха бензиностанциите и в Плевен (галерия)

24.07.2015 10:57

24.07.zarno1

Над 1000 машини се включват днес в протеста на зърнопроизводителите в Плевенска област. Те ще зареждат гориво на различни бензиностанции в общините в областта. Екип на „Плевен за Плевен“ бе на бензиностанция „Шел“ на колелото на изхода за София, откъдето около 10 ч. преминаха и заредиха гориво около 20 машини.

24.07.zarno2
Нашето искане е да се отмени наредбата, с която ни се вменява едно финансово бреме – всеки земеделски произовдител да слага нивомер и фискално устройство, сподели председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите в Плевенско Георги Милев. Според него, мотивът на финансовото министерство, че така ще се спре контрабандата, е несъстоятелен. Ние предложихме много и различни мерки, още повече, че според нас е по-важно да се хване входът, през който влиза контрабандата, а не крайният потребител, изтъкна Милев.

24.07.zarno3
По думите на председателя на Асоциацията на зърнопроизводителите, след 1 септември, това което се случва днес, ще е ежедневие – в цяла България на почти всички бензиностанции тежките машини с големия инвентар ще зареждат гориво преди да излязат на полето. Според изчисленията на земеделците инвестицията, която е нужна, за да се изпълнят изискванията на държавата, са в размер на около 40 000 лв. За какво е нужно това, като на всеки 24 часа ние се отчитаме колко гориво влиза в дворовете ни, доставчиците ни правят същото, пита Милев. Земеделците виждат и лобистки интерес в налагането на наредбата – в нея са псочени три вида нивомери, които да бъдат закупени и инсталирани.

24.07.zarno4

 

24.07.zarno5

 

24.07.zarno6

 

24.07.zarno7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: