Днес дават старт на празничните дни в Никопол

13.08.2015 8:26

23.07.praznik

От днес до 16 август за петнадесети пореден път Никопол ще отбележи своя празник, съобщават от пресцентъра на местната администрация. По традиция празникът е повод за равносметка на извършеното през годината от местната власт. Ще бъдат официално открити инфраструктурни обекти, изградени със средства на Публично-инвестиционна програма на Министерски съвет, както и собствени средства на общината. За гражданите и гостите на града се подготвя богата културна програма, а в съботния ден много и различни спортни състезания.
Програмата ще започне днес в 18 ч. на Спортната площадка на СОУ „Христо Ботев“ с награждаване на победителите в турнира по футбол на малки вратички. Официалното откриване ще е на следващия ден 11 ч. на площад „Свобода“ с ритуал по издигане знамето на Община Никопол, слово на кмета Емил Бебенов и удостояване на граждани на Община Никопол с почетни отличия. В 11.30 ч. ще бъде представено изпълнението на обект „Предотвратяване на риска от наводнения от река Дунав при Никопол и Турну Мъгуреле – предпоставка за опазване на околната среда в трансграничния регион“, а за 20 ч. на площада е предвидена концертна програма, лазерно шоу и празнична заря.
На 15 август от 9 ч. в Храм ”Успение на Пресвета Богородица” ще бъде отслужена празнична Света литургия за здраве и благоденствие, а същия ден в Асеново ще се проведе Петият международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село” . Денят се оказва наситен със събития на територията на общината, като тогава се очаква и акостирането на Международната регата ТИД. В програмата са предвидени и куп спортни събития, като турнир по плажен волейбол, шахматен сеанс, турнир по тенис на маса, преплуване на Дунав и плувен маратон. Вечерта отново от 20 ч. на площада е предвидена концертна програма.
На 16 август проявите ще приключат с изложение на местни земеделски производители, което ще се проведе на Общинския пазар.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: