Над 80 читалища участват в проект на МВР – Плевен срещу корупцията

22.07.2015 12:59

22.07.proekt

Днес в област Плевен се провежда Втори информационен ден за противодействие на корупцията и активизиране на гражданската непримиримост към корупционните практики, информират от пресцентъра на МВР – Плевен. Инициативата е част от проект „Обединени срещу корупцията”, съфинансиран от Европейската комисия, в който ОДМВР – Плевен е бенефициент и партньор на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния. В проекта участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия. Събитието в Плевенски регион е организирано от директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов.
На огледален принцип в трите държави – България, Румъния и Латвия, се акцентира на темата „Корупция“ и на необходимостта от обединени усилия на специализираните структури и гражданското общество за противодействието и ограничаването на последствията от нейното влияние. Разработени са материали, насочени към повишаване на информираността за корупцията – плакати, флаери, брошури, ключодържатели, които ще бъдат раздадени в над 80 читалища на цялата област Плевен. Разяснява се къде и как гражданите могат да сигнализират за корупционни действия.
Партньор на плевенската полиция е Сдружение Плевенски обществен фонд „Читалища“ – доказал услешно прилагане на превантивни практики за защита на гражданските права и достойнство, както и повишаване на чувството за сигурност на жителите в област Плевен. Сдружението реализира активна дейност от 2001 година. Антикорупционните материали ще бъдат разпространение в сградите на читалищата и библиотеките към тях, ще се раздадат на участници в съвместни проекти в различни направления, както и при работа с различни целеви групи – учиници, родители, експерти и специалисти.
Целта на проект „Обединени срещу корупцията“ е да подпомогне въвеждането и развитието на общи инструменти за противодействие и борба с корупцията в Румъния, България и Латвия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: