Два дни гледат делото за жестокото убийство в „Нежовец“

15.07.2015 8:17

sad

В два дни е насрочено заседание по делото за жестокото убийство на 63-годишен плевенчанин в местността „Нежовец“ край Плевен. Престъплението е извършено вечерта на 17 февруари 2011 г.

На подсъдимата скамейка се изправят днес и на 17 юли четирима обвиняеми. Част от групата е и пети мъж, който обаче в момента излежава присъда за друго престъпление.

При разкриване на убийството от полицията и прокуратурата в Плевен обявиха, че то е дело на позната престъпна група, специализирала се в грабежи. Мъжете са от ромски произход, живеят в близки до Плевен села и нямат нито един трудов стаж. Те са на възраст от 30 до 45 г.

Подсъдимите са К. С., И. А., М. С. и М. А., всичките от село В., и Ю. Х. от село Б.

Петимата нахлули на 17 февруари 2011 г. късно вечерта в дома на 63-годишния Любомир Цаков, който според разследващите е бил наблюдаван от нападателите си преди това. Мъжът е нападнат във вилата си в местността „Нежовец“. Мъжете го пребиват до смърт с дървени предмети, за да каже къде е скрил парите си. Любомир отглеждал животни и крадците предположили, че има пари от продажбата им във вилата си.

След като не намерили пари, нападателите задигнали, каквото намерили – дебитни карти, мобилен телефон и оръжие. Откраднатите вещи са на обща стойност от 214 лв.

Лекарската експертиза е показала, че 63-годишният мъж е починал от посттравматичен шок, което означава тежък побой.

Делото днес в Окръжен съд – Плевен започва в 9,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: