Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков откри нова чешма в Къртожабене (снимки)

11.07.2015 12:47

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нова чешма в село Къртожабене откриха кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и кметският наместник Борис Влахлийски. Заедно с жителите на селото, те присъстваха на празничен водосвет, отслужен от отец Петко. С тях бе и общинският съветник от ГЕРБ Даниела Гонкова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Изключително ми е приятно, че жителите на Къртожабене с ентусиазъм помагат селото им да става все по-красиво и приятно място за живеене. Тази нова чешма, съградена с усилията на всички, с помощта на Съботин Пешев, и изрисувана от плевенския художник Христо Вачев, е доказателство за това. Община Плевен съдейства непрекъснато за облагородяването на населените места. Факт е новият параклис в Къртожабене, който само до дни ще бъде довършен и изографисан. Предстои изграждането на навеса над чешмата и местата за отдих около нея. Предвиждаме създаването на нова детска площадка в селото, защото хората сега искат да живеят, децата сега искат да играят. Село Къртожабене е благословено от Господ място, затова заслужава много”, каза при откриването на чешмата кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Новата чешма е мечта на жителите на селото повече от 50 години. Водата е изворна и е каптирана много отдавна в покрайнините на Къртожабене. Едва сега тя е изведена в центъра на селото и чешмата съградена с общи усилия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: