Клуб „Българско хоро“ отпразнува седми рожден ден

06.07.2015 10:41

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Празник по повод седмата годишнина на клуб „Българско хоро“ събра стотици приятели на българските народни танци. Събитието уважиха народният представител Владислав Николов от ГЕРБ, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и Генади Динков, член на общинското ръководство на партията. Това информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Плевен. Гости на празника бяха и приятелски клубове от цялата страна.

Кметът на Плевен проф. Стойков поздрави членовете и ръководството на клуб „Българско хоро” с отбелязването на 7- мата годишнина.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Проф. Стойков се обърна към ръководителите на клуба Олга и Минко Мустакови с думите“ „С вашата апостолска работа правите така, че магията, красотата, уникалността и любовта към нашия фолклор да се предават на младото поколение, а те от своя страна, запленени от неговата магия, да го предадат на своите наследници. Българската култура и бит, българския танц, вяра и писменост са ни запазили в тъмните години на робството. Днес те определят и нашата самобитност в голямото семейство на европейските народи. Искам да ви пожелая крепко здраве, бодър дух, още дълги години да обучавате всички желаещи на български народни танци”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Плевен поздрави клуба за постижението на Балканския шампионат. На това състезание през юни „Българско хоро” завоюва златен медал и стана Балкански шампион.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: