През юли в Артцентър Плевен – артработилници, концерти, изложби и много игри

29.06.2015 9:44

29.06.artcenter

Разнообразни прояви предстоят през юли и август в Артцентър Плевен, информира уредникът Владимира Йорданова. Мероприятията са част от програмата на Община Плевен за инициативата “Ваканция в Плевен – лято 2015”.
На 1 юли мероприятията ще стартират с детска музикотека между 10 и 11 часа. От 11 до 12 ще се проведе артработилница „Оплети ми дърво“, която ще продължи на 2 юли от 10 до 12 часа. Идеята е дърветата пред Артцентъра да бъдат оплетени и украсени с цветни прежди, които да предадат по-детско и весело звучене на пространството, където играят много деца.
На 3 юли от 10 до 11 часа ще има игри на открито за деца и родители – дама, ластик, топчета. От 11 до 13 часа е предвидена кинопрожекция – документален филм на варненска школа „Дедал“. В нея работят около 20 професионалисти в различни артобласти с над 100 деца. Те са създали филма „Писмо в бутилка“, който участва в тазгодишния филмов фестивал във Варна. На 8 юли от 10 до 12 часа ще има рисунки на асфалт, а на 9 юли – отново музикотека от 10 ч. На 15 юли от 17 часа концерт ще изнесе Детски хор „Звъника“. На 16 юли между 10 и 12 ч. ще бъде организирана работилница за плъстене на вълна – по най-стария познат начин. Методът е ползван от нашите баби за килими, дрехи и др.
Проявите продължават на 22 юли от 10 до 12 ч. с работилница за създаване на ръчна хартия. Децата ще рециклират стара хартия, а от новата ще направят красиви картички. От 17 часа рок концерт ще изнесат петима млади музиканти. На 23 юли от 10 до 12 часа ще има рисуване на открито. Художниците ще пресъздадат Градската градина с идеята на 30 юли творбите да бъдат изложени в обща изложба.
На 29 юли от 10 до 12 часа врати ще отвори работилница за работа с пластилин на открито, а на 30 юли сутринта – арт работилница за къщички за птици. В 17 часа ще има интерактивна презентация на детска книжка – „Автобиографична книга на Меркуцио Полински. Приказка за деца и възрастни“. Книгата е създадена от две сестри, като едната е писател, а другата илюстратор на книгата. Генадия и Йоана Кортови ще присъстват на представянето и ще показват как са направени илюстрациите на компютър. По същото време децата ще могат да рисуват своята представа за героите в своите рисунки.
Всички занимания се осъществяват със съдействието на Фондация „Америка за България” и ще продължат и през месец август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: