Плевенски преподаватели участваха в Десетите юбилейни национални педагогически четения

28.06.2015 8:16

28.06.pedagozi1

От 22 до 24 юни в с. Рибарица се проведоха Десетите юбилейни национални педагогически четения. В тях участват началните учители от цялата страна. Педагогическите четения се провеждат благодарение на Център “Хуманна педагогика” под ръководството на проф. д-р Емилия Василева и експертен съвет в състав гл. ас. Марияна Косева и експерти от регионалните инспекторати Ловеч, Пловдив, Силистра, Плевен. Домакин на четенията бе Регионален инспекторат по образованието в Ловеч. На форума присъства и взе участие и народният представител Корнелия Маринова, която е и зам.-председател на Комисията по образование и наука. Поздравителен адрес до участниците и организаторите изпрати и зам.-министър Ваня Кастрева. Тази година във форума участваха Марга Куцарова – председател на Национално сдружение „Рьорих“, Любомира Христова от списание „Педагогика”, Пенка Иванова – ръководител на проект ”Успех” и директор на дирекция ”Формиране, анализ и оценка на политиките” в МОН.

28.06.pedagozi2
Форумът бе открит от Началника на РИО – Ловеч Еленко Начев. Празничната литературно-музикална програма бе подготвена от учителите и учениците на тетевенското НУ „Хаджи Генчо”. Целта на педагогическите четения е споделяне на творчески опит от ежедневната практика на началните учители. Затова темата вече няколко години е „Моето педагогическо ежедневие”, а мотото тази година бе „Да запазим усмивката в училище”.
85 педагози от цялата страна участваха в дискусията, като докладите за добри практики, обсъждани през дните на четенията, бяха 51. От Плевенска област на педагогическите четения участие взеха Радка Топалска и Албена Декова-Атанасова от НУ „Отец Паисий” – Плевен с доклад „Кооперативното учене – активен и ефективен образователен подход”; Хризантема Стефанова от ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен с доклад „Извънкласните и извънучилищните дейности – форми за стимулиране активността на учениците”; Росица Ненчева от ОУ „Христо Ботев” – с. Рибен с доклад „Работа с билингви в малките населени места” и екип от НУ „Св.св. Кирил и Методий” – Долни Дъбник: Цветелина Найденова, Геновева Ценкова, Димитрина Трифонова и Ваня Петкова-Йотова, с доклад „Мотивиране на учениците с цел подобряване на функционалната грамотност и насърчаване на четенето”.

28.06.pedagozi3
Събитието се съпътства с културно-развлекателна програма. На втория ден от четенията, след споделяне на практическия опит, участниците посетиха историческата местност „Костина” – лобното място на Георги Бенковски, и поднесоха венец на паметника му.
Програмата за закриване на Десетите юбилейни национални педагогически четения бе посветена на Еньовден и в нея участваха ученици от ОУ „Георги Бенковски” в Рибарица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: