Високо признание за депутата Васил Антонов на асамблея във Виена

28.06.2015 18:05

28.06.antonov1

Като ръководител на парламентарна делегация, народният представител от ПГ на БСП лява България Васил Антонов изнесе доклад на тема „Съхранението на православната идентичност в контекста на специфичните условия на съвременна Европа” на провеждащата се във Виена 22-ра Генерална асамблея на ИПАП.
В доклада си Антонов подчерта особената роля и място на Православието, като основа за свободата, справедливостта и солидарността в съвременна Европа. В документа е изтъкнато и влиянието му върху формирането на ценностите хуманизма, човешките права и достойнство, принципите на свободното и демократично гражданско общество. „Съхранението на православната идентичност, в контекста на специфичните условия на съвременна Европа, следва да се тълкува и като предпоставка за преодоляване на кризите на моралните ценности, като онази духовна спойка, така нужна ни за общество без войни и насилие”, каза още народния представител от БСП лява България в австрийската столица.
Като безспорен успех за българската делегация и БСП е изборът на Васил Антонов за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност. В новоизбрания състав на комитета влизат представители на седем държави.

28.06.antonov2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: