Районният съд в Кнежа и Районната прокуратура в Левски с нови шефове

27.06.2015 16:34

27.06.kneja

Висшият съдебен съвет с 19 гласа „за”, 3 „против” и 1 „въздържал се” избра Антон Цветанов Антонов за председател на Районен съд – Кнежа. Това информират от пресцентъра на ВСС. Другите кандидати Пламен Георгиев Тодоров – бивш председател на Районен съд – Кнежа и Христо Витков Първанов – съдия и бивш председател на Районен съд – Червен бряг, получиха съответно – първият: 0 гласа „за”, 11 „против” и 12 „въздържал се”, а вторият: 4 гласа „за”, 9 „против” и 10 „въздържал се”.
Съдия Антонов има над 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В концепцията си той си поставя за цел доразвиване на добрите практики, постигане на по-бързо и по-качествено правораздаване и разглеждане на делата в разумни срокове при спазване принципа на равнопоставеност на страните.
Като условие за успех той залага на повишаването на професионалната квалификация на съдиите и съдебните служители, както и чрез организиране на професионални срещи с представители на прокуратурата и полицията, без те да влияят на независимостта на съда.
Също така, Висшият съдебен съвет избра с 19 гласа „за”, 2 „против” и 1 „въздържали се” Чавдар Любенов Мънев за административен ръководител на Районна прокуратура – Левски. Прокурор Мънев има над 12 години юридически стаж, от който над 11 години в органите на съдебната власт. Бил е следовател в Окръжна следствена служба – Плевен в периода 2004 г.-2006 г., като от 01.04.2006 г. до настоящия момент заема длъжността прокурор в Районна прокуратура – Левски.
В концепцията си за стратегическо управление Чавдар Мънев определя като приоритети утвърждаването на ясни правила гарантиращи висока ефективност на работните процеси и досъдебните процедури, постигане на по-високо обществено доверие и изпълнение на заложените в Конституцията и законите функции на прокуратурата. Основната цел, която си поставя кандидатът е подобряване на синхрона при взаимодействието в работата с разследващите органи и съда, надграждане на добрите практики и предприемане на мерки за преодоляване на слабостите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: