748 искат да продължат образованието си в елитна гимназия след 7 клас в Плевенско

22.06.2015 14:08

22.06.rio

748 са кандидат-гимназистите, подали заявления за участие в първото класиране с прием след 7 клас за профилирани или професионални училища или паралелки. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Плевен като напомниха, че първото класиране, което е най-очаквано от бъдещите осмокласници, трябва да бъде готово до 25 юни.
Подаването на заявленията за участие в първо класиране от успешно положилите изпитите седмокласници ставаше от 16 до 19 юни. Документите се подаваха в 11 училища-центрове в областта.
Доволните от класирането си още на първия етап ученици се записват в периода от 26 до 30 юни. Ако кандидат-гимназистите искат да продължат и във второ класиране, подават заявление отново в дните от 26 до 30 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Третият етап е от 10 до 14 юли, напомнят от РИО-Плевен.
За участие в него се подава ново заявление в училището-център, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата.
Свободните места в училищата с прием след 7 клас трябва да бъдат заети до 28 юли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: