“Ваканция в Плевен – лято 2015” организира Общината за децата и младежите

19.06.2015 15:42

19.06.vakanciq

Летни занимания за децата и младежите на Плевен организира Общината с мото “Ваканция в Плевен – лято 2015”. Те ще се провеждат през месец юли и август. Програмата включва: Арт работилница, кръжок по фотография, ролеви игри и пъзели, трупа по актьорско майсторство, спортни танци, тенис училище и дори музикални вечери. Едни от най-обичаните артисти, художници, преподаватели, треньори и музейни работници от града приеха да бъдат част от тази инициатива. На специална пресконференция на 23 юни (вторник) от 11 часа в пресклуба на БТА в Плевен проф. Димитър Стойков, кмет на Община Плевен и участниците в проекта ще представят програмата на “Ваканция в Плевен”.
Освен че е облекчение за родителите, които няма къде да оставят децата си през лятото, проектът привлича и децата, които създават много нови приятелства, а разнообразните занимания запълват свободното им време.
Експерти психолози определят лятото като възможност за израстване на талантите на деца ни. И допълват: Колкото по-активни сме в насърчаването на детските таланти, толкова повече това развива нашите най-смислени цели. Затова е важно да си напомняме непрекъснато, че най-голямо значение има дългосрочната перспектива. И не бива да гледаме само поведението на децата – проявите, които са видими и измерими, а преди всичко творчество им, причините и ценностите зад всеки малък човек.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: