Факултетът по фармация на МУ-Плевен вече е акредитиран, но няма да приема студенти тази година

16.06.2015 16:16

16.06.fakultet

Строежът на сградата, където ще се помещава бъдещият факултет по фармация на Медицински университет – Плевен върви добре и уверението на фирмата-изпълнител е, че през есента ще има и Акт 15. Това съобщи днес на пресконференция ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.
Няма обаче да бъде осъществен прием през тази година на студенти и вината не е в ръководството на ВУЗ-а. Факултетът по фармация има вече акредитация, в ход са обаче още процедури, които се движат с по-бавни темпове. Едната минава през Министерски съвет, а другата през Народното събрание. Очакванията са до края на годината и те да бъдат финализирани.
Реално прием може да се планира за есента на 2016 г. Проф. д-р Славчо Томов обясни, че в първата година няма да бъдат приети пълният капацитет студенти в новата специалност. Вузът има одобрен прием на за 60 бъдещи фармацевти на година при 5-годишен срок на обучение. Идеята на ръководството на университета е първата година да бъдат приети по-малко студенти, но стартът на обучението да е качествен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: