Йордан Камджалов: Плевенска филхармония е един мотивиран, професионален и отлично подготвен апарат

12.06.2015 15:56

11.06.kamdjalov1

Знам, че ситуацията в българските оркестрите в момента не е никак лека, но спокойно мога да кажа, че още първият ми контакт с изпълнителите от Плевенска филхармония ми остави впечатление за един много мотивиран, много професионален и отлично подготвен апарат. Това заяви на пресконференция вчера световноизвестният диригент Йордан Камджалов. Както писахме, тази вечер на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ той ще застане зад диригентския пулт за концерт с участието на младите и талантливи солисти Анна Петрова – пиано, Зорница Иларионова – цигулка и Велина Трауб – мецосопрано.
Камджалов бе категоричен, че плевенският оркестър наистина знае какво прави и зад него стои един много голям опит, който се усеща във всяка една ситуация. „Музикантите са готови да вземат всяко едно решение спонтанно, което, по мое мнение, е най-високото ниво на професионализма. Защото да работиш с мостри и клишета не е професионализъм. Големият артист се характеризира с една изключителна пластичност и отвореност към ситуацията и към нови решения, което всъщност е синоним на креативността“, заяви диригентът.
Йордан Камджалов не скри, че плевенските филхармоници са жадни за нови решения. Всичко по време на съвместната ни работа ставаше по един спонтанен начин, което не се случва с всички оркестри, допълни младият диригент. Той заяви, че пред Плевенска филхармония има голямо бъдеще и призова всички институции да стоят зад нея, да я поддържат и правят все по-добра, за да може тя пък от своя страна да дава все повече от хората.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: