Треньори и ученици от Спортното излязоха на протест, искат смяна на ръководството на школото

08.06.2015 14:03

8.06.sportno1

Преподаватели по спортни дисциплини и ученици, които ги подкрепят, от Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен излязоха днес пред централния вход на училището, за да изразят своето несъгласие с ръководството на школото. В писмо-искане до директора Петър Георгиев, подписано от председателя на синдикалната организация при СБУ в гимназията, Ваня Вълкова, както и от учители, членове на същата тази организация, се посочва, че треньорите настояват за две основни неща – да им се изплащат възнагражденията за учебни часове над минималната норма задължителна преподавателска работа, т.нар. лекторски, които се полагат по закон. Второто настояване на преподавателите е да имат възможността да ползват пълния си размер на задължителния платен годишен отпуск, което към момента им се отказва от ръководството на училището.

8.06.sportno2
Също така, преподавателите посочват, че управлението на Петър Георгиев се „характеризира с диктатура, арогантност, обиди, неумение за работа в екип, разделение на работещите, всяване на страх и причиняване на психологически стрес“. Треньорите са категорични, че искат смяна на ръководството на училището. Решени са и на крайни действия, като това да напуснат колективно гимназията, да бойкотират приемните изпити през юни, както и да изтеглят своите състезатели от училището.
На този етап директорът на спортното училище Петър Георгиев обясни, че не може да коментира, тъй като негов принципал е министърът на спорта и само с негово разрешение може да дава изявление пред медиите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: