Официално издигнаха кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен

08.06.2015 19:53

8.06.spartanski6

Кандидатурата на адвокат Георг Спартански за кмет на Община Плевен бе издигната официално тази вечер в зала „Катя Попова“. Както писахме, той е предложен от гражданска инициатива „Плевен иска – Плевен заслужава”, в която участват 250 човека от различни професии – архитекти, инженери, икономисти, учители, спортисти, лекари, дейци на културата и изкуството. Той бе представен от водещия на срещата – младия студент по право Георги Еленков, а своята подкрепа към Спартански от сцената изразиха трима от участниците в гражданската инициатива – преподавателят Искра Арабаджиева, директорът на СОУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и адвокат Валя Петкова.

8.06.spartanski1
Главният виновник за срещата благодари за подкрепата, а на въпроса дали приема да бъде издигнат за кмет на Плевен отговори кратко и ясно с „да“. За мен е чест, че инициативата идва от хората – хората, с които живееш, работиш и общуваш всекидневно, сподели Георг Спартански. Той отбеляза, че България ще стане демократична държава с развито гражданско общество именно когато гражданите станат субекти на управлението, а не негови обекти.

8.06.spartanski2
Спартански заяви, че Плевен се намира в будна кома и се нуждае от реанимация, а за да се случи събуждането трябва да се работи по-почтено, по-прозрачно, по-професионално, с човечност и разбиране към хората, които те изпращат в местната власт. От утре ще започна серия срещи с гражданите на Плевен по професионални направления, но не така, както го правят партиите – очаквам на тези срещи хората да споделят своите проблеми и да предложат начини за разрешаването им, посочи Георг Спартански, допълвайки, че няма да си позволи да бъде всезнайко. Като финал, той предложи лозунгът на гражданската инициатива да променен от „Плевен иска – Плевен заслужава” на „Плевен може – Плевен побеждава“.

8.06.spartanski4

 

8.06.spartanski3

 

8.06.spartanski5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: