Общината става собственик на Учебна база на Гражданска защита в землището на село Бохот

28.05.2015 14:35

Учебна база на Гражданска защита в землището на село Бохот, в непосредствена близост до парк Кайлъка, включваща и близо 20 декара земя, ще стане скоро собственост на община Плевен, след замяната й с общински имот. След даденото съгласие от Министерски съвет, сега своето одобрение на сделката даде  с 26 гласа „за” и местният парламент.

v21
След като на предишната сесия на Общински съвет Плевен предложението за замяна на този държавен имот срешу такъв – частна общинска собственост, бе отложено за разглеждане, днес то отново бе в дневния ред на местния парламент. След оспорвани дебати и излагане на различни аргументи „за” и „против”, то бе подкрепено от представители на различни партии и групи в Общинския съвет. Едно от идеите за обекта е превръщането му в модерен комплекс за отдих и семинарен туризъм.
Базата се намира на по-малко от километър от Бохотската гора и на километър и 800 метра от двата язовира в Кайлъка. Разполага с над 200 стаи, големи салони, включително и такъв за кино-прожекции, столово помещение, барче, огромно дворно пространство и изобщо, всичко необходимо, за да се превърне в атрактивен комплекс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: