Гости от близо и далеч посреща Международният фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”

22.05.2015 14:39

22.05.fest

За първа година Плевен ще стане център за среща на далечни и непознати култури, на младостта и таланта, на приятелството и любовта към музикално-песенния и танцов фолклор. Това ще се случи в рамките на Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува”, който ще се проведе от 4 до 6 септември 2015 г.

Международният фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува” има за цел да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор; да съхранява, развива и представя оригиналните автентични танци; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя през година пред гражданите и гостите на Плевен културата и националните танци на различни групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Плевен, както и да стимулира млади творци.

Фестивалът ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков, като се организира от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” – Плевен със съдействието на Община Плевен.

В Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува” могат да участват танцови и фолклорни ансамбли – непрофесионалисти, от побратимените на Плевен градове и по един ансамбъл от шестте етнографски области на България. Участниците подават заявка за участие по предварително одобрени от организационния комитет формуляри и презентационни материали до 1 юни на текущата година.

Повече за регламента на фестивала и начина за кандидатстване можете да научите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: