МУ – Плевен отличи най-изявените си възпитаници на тържество за 24 май (галерия)

21.05.2015 15:43

21.05.mu1

Днес в зала „Магнум” на Втора клинична база академичната общност на МУ-Плевен отпразнува тържествено 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тази година специален гост на празника бе видният историк и лектор проф. Андрей Пантев, поканен от ръководството за изнасяне на академично слово. Събитието бе наситено с множество художествени и музикални изяви на българските и чуждестранните студенти на висшето училище, а стартът на празника бе даден с изпълнение на просветния химн „Върви, народе възродени” от младите хористи на Хор „Звъника” с ръководител Ваня Делийска.

21.05.mu2
Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов връчи традиционната награда за празника на българската просвета и култура – приза „Най-изявен студент 2015 г.”. Тази година за постигнати високи резултати в учебната и научната си дейност отличените български и чуждестранни студенти получиха плакет, грамота и материална награда. От факултет „Медицина” наградени бяха Преслава Гацева, V курс, и чуждестранната студентка от Нигерия Сара Сонде, ІV курс. От факултет „Обществено здраве” призът „Най-изявен студент” отиде при Силвена Цветкова, ІV курс, специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, а от факултета по здравни грижи отличена бе медицинската сестра Нели Георгиева от ІІ курс. Ива Петкова, студентка в ІІІ курс от специалност „Социални дейности”, стана гордата носителка на приза от Медицинския колеж. И тази година по повод празника на българската просвета и култура висшето училище присъди награда за успешно овладяване на българския език от чуждестранен студент. Отличен с приза беше Вишну Джоши, гражданин на Великобритания, ІІІ курс, от специалност „Медицина”.

21.05.mu3
Проф. Славчо Томов присъди специалната награда на Ректора на стажант-лекаря Александър Тодоров, VІ курс, специалност „Медицина”, за трайни постижения в учебната и научноизследователската дейност.

21.05.mu4

 

21.05.mu5

 

21.05.mu56

 

21.05.mu7

 

21.05.mu8

 

21.05.mu9

 

21.05.mu10

 

21.05.mu11

 

21.05.mu12

#тагове:

НАЙ-НОВИ: