Дават шанс на плевенски ученици за участие в стажове в Португалия

19.05.2015 13:46

19.05.portugal

Членове на Сдружение „Младежки европейски инициативи“ – Плевен са участвали в проект на Сдружение „Фокус“, който се е провел в Португалия. Това съобщи в пресклуба на БТА днес председателят на Сдружението Йордан Христов. Проектът е бил с екологична насоченост, като в него са били включени дейности, свързани с интеркултурно обучение. В тях са участвали двама членове на Сдружението, а други двама негови представители са осъществили партньорски връзки с различни португалски неправителствени организации.
Едно от най-важните партньорства, които сключихме, е с „Mobility Friends“, която провежда различни стажове с над 3500 ученици годишно, разказа Данчо Христов. Осъщественото партньорство ще даде шанс на възпитаници на професионални гимназии от Плевенска област да посетят Португалия и там да участват в двуседмични стажове. Както отбеляза председателят на „Младежки европейски инициативи“, проектът се осъществява по програма „Еразъм+“, като тя поема всички разходи на участниците.
Също така, Данчо Христов не скри, че доброволците от плевенското сдружение са имали възможността да посетят уникални места, за които мнозина мечтаят – Ница, Филмовия фестивал в Кан, Барселона, Порто. Това е нашата благодарност към доброволците, които дават огромна част от свободното си време, а също така не пестят енергия при участието си в различните проекти, отбеляза председателят на Сдружението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: