Стотици зрители събра четвъртото издание на „Плевен на скорост“

17.05.2015 15:50

17.05.drift1

„Плевен на скорост” се превърна в традиция и за четвърта поредна година събра на картинг пистата в Плевен стотици зрители. При откриването кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков приветства участниците и зрителите. „Община Плевен мисли за младите хора и подкрепя техните инициативи. Картинг пистата е мястото, където любителите на високите скорости могат да демонстрират своите умения, да вдигнат своя и на публиката адреналин, а не да правят това по улиците на града“ каза проф. Стойков.
Организаторите от „БМВ Тийм – Плевен“ благодариха на проф. Стойков за спазеното обещание да събира феновете на високите скорости ежегодно. Минути след това кметът се качи в един от автомобилите и направи няколко обиколки на пистата.
Днешното дрифт шоу имаше и благотворителна цел. В урни, поставени на няколко места около пистата, се събираха средства за лечението на 15-годишния Антонио Николаев, ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен. Антонио страда от церебрална парализа и събира средства за присаждане на стволови клетки в клиника в Москва.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: