Евродепутатът Светослав Малинов бе специален гост в СОУ „Иван Вазов“

15.05.2015 8:49

15.05.malinov

Вчера се проведе официалната церемония по изпращането на тазгодишните абитуриенти на СОУ „Иван Вазов“. Специален гост на събитието бе Светослав Малинов – депутат в Европейския парламент. Той лично поздрави завършващите дванадесетокласници и стана свидетел на цялата церемония. Непосредствено след края й пък в зала „Европа“ гостът се срещна с ученици от 10б, 10з и 11л клас. Неговото посещение е част от инициативата му „Европейско междучасие“. Целта е г-н Малинов и неговият екип да посетят максимално много средни училища в цяла България, за да популяризират дейността на Европейския парламент и на Европейския съюз пред по-млада аудитория.
За срещата си с вазовци в зала „Европа“ г-н Малинов бе подготвил специална презентация, чрез която запозна присъстващите със същността на Европейския съюз, който до ден днешен е единствен по рода си. Гостът запозна аудиторията с дейността на европейските институции и основните им права като европейски граждани, а също така им представи и други любопитни факти, свързани със Съюза. След края на презентацията той прикани присъстващите да зададат своите въпроси.
В края на срещата се проведе и викторина с въпроси и най-активните ученици получиха награди за своите отговори. Освен това г-н Малинов и неговият екип бяга подготвили подаръци за всички присъстващи – химикалки, магнитчета, информационни брошури и книжки с информация за Европа и Европейския съюз, така че никой не си тръгна ощетен.
Автор: Силвия Тачева, 11И клас

#тагове:

НАЙ-НОВИ: