Със спортен полуден отбелязаха празника на НУ „Отец Паисий“ – Плевен

15.05.2015 8:38

15.05.otecpaisii1

Учениците от НУ „Отец Паисий” честваха празника на училището със спортен полуден. Те с радост се включиха в демонстрациите на различни видове спорт. Техни гости бяха водещи плевенски треньори. Спортният празник бе открит с изпълнения на вокалните групи при училището, а малките спортисти – приветствани от директора Иван Вълков.

15.05.otecpaisii2
Секцията по карате бързо спечели привърженици с младата треньорка Росица Николова, І-ви дан – черен пояс, стил-шотокан карате-до. Росица е вицеевропейска шампионка в дисциплината за 2014 г. в Унгария и вицесветовна шампионка за 2014 г. в Полша. Защитива е пояса в София през 2013 г., което й дава право на треньорска дейност. Води тренировки за деца от 5 до 15 години към НЧ „Ракитин” и в момента се готви за Световно първенство в Република Сръбска.

15.05.otecpaisii3
В секцията по борба не липсваха желаещи да опитат момичета. Тук треньори бяха Светослав Атанасов и Момчил Сирашки от Спортното училище в Плевен. Какво представлява класическият стил в свободната борба демонстрираха осмокласници от училището.
В първата в Плевен зелена класна стая в двора на НУ „Отец Паисий”, под сенките на дърветата, децата се включиха в занимания по шах с треньор Валентин Атанасов. Любимият на момчетата, а също и на момичетата футбол привлече своите традиционни почитатели и треньорът Красимир Гъдулков не остана без възпитаници. Въпреки слънцето на хандбалното игрище с треньор Силвия Марковска, също беше натоварено.

15.05.otecpaisii4

 

15.05.otecpaisii5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: