Евродепутатът Андрей Ковачев в Плевен: България се превърна в остров на стабилност

09.05.2015 13:06

9.05.kovachev

В момента България стои добре на европейска сцена след срива, който за съжаление имахме по време на правителството на Пламен Орешарски. Това сподели на пресконференция в Плевен днес евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев, който е на двудневно посещение в нашия град. Успяхме да възстановим отново доверието към българското правителство, което се приема много добре и в сравнение със съседните Македония, Сърбия и Гърция може да се каже, че страната ни е един остров на стабилност, коментира евродепутатът.
Ковачев сподели, че в офиса му в Плевен постъпват въпроси от най-различно естество, като съвсем скоро предстои и среща между него и студенти от Медицински университет – Плевен. По думите му, най-честите питания, с които плевенчани идват в офиса на евродепутата, са свързани със стажове и реализация в държави от Европейския съюз. Не липсват и въпроси в сферата на селското стопанство, като сред актуалните напоследък теми е тази за субсидиите на млекопроизводителите и дали родните фермери вземат по-малко средства от румънските си колеги, посочи той.
На срещата с плевенските медии Андрей Ковачев коментира още проблема с емигрантите и опазването на българските граници, отношението на ЕС към ситуацията в Украйна и Русия, енергетиката и в частност „Турски поток“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: