Представители на МВР – Плевен участваха в международна среща по проект „Обединени срещу корупцията“

27.04.2015 15:27

27.04.mvr

За периода от 20 април до 25 април в град Брашов, Република Румъния се проведе поредната дейност по проект „Обединени срещу корупцията”, информират от пресцентъра на плевенската полиция. Проектът е финансиран от Европейската комисия чрез споразумение и е реализиран от Полицейски инспекторат в област Олт – Румъния, в партньорство с ОДМВР – Плевен, ОДМВР – Видин, МВР на Република Латвия, Генерална дирекция „Антикорупция” – Букурещ и неправителствената организация „Transparency International Romania”.
Предварително заложената цел на международната инициатива през месец април бе изготвяне на материали за повишаване на информираността на гражданите за рисковете и вредите от корупционните практики. Съвместната работа продължи шест дни в град Брашов. Българската делегация бе директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов, началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков и регионалният говорител старши инспектор Мариана Цветкова. Участието на партньорите в подготовката на рекламните материали бе равностойно. В обсъжданията се постигна отвореност между представителите на трите страни, както и откритост в коментарите и споделянето на професионални мнения. Бързо бе създадена общност и ефективна комуникация между участниците, обединени за създаването на общ проект за превантивни материали – флаери, плакати и брошури. Бе създадена добра възможност за беседване, обмяна на добри практики и идеи. В превантивните материали бяха използвани различни типове дигитални данни – текст, графики, различни визуални обекти като снимки, илюстрации, които допълват концепцията и предлагат разнообразие, задоволяват любопитство и служат като още един канал за информация.
Посланията към обществото „Даването на подкуп и получаването на подкуп се наказва от закона!”, „Можеш да направиш разликата!”, „Не бъди безразличен!” ще достигнат до хората в трите страни в синхрон. Предстои информационен ден, който ще се проведе едновременно в Румъния, България и Латвия и материалите ще бъдат разпространени на институции, граждани и неправителствени организации.
Участието на България в проекта е голям успех, защото темата „Корупция” е актуална за българските граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: