Една невероятна база в парк „Кайлъка” чака своя майстор! – фото-галерия

20.04.2015 9:39

v2

Тези снимки са направени от екип на Плевен за Плевен, който преди седмица, по сигнал на наш читател, посети Учебна база на Гражданска защита в парк Кайлъка. Тя се намира на по-малко от километър от Бохотската гора и на километър и 800 метра от двата язовира в Кайлъка. Разполага с над 200 стаи, големи салони, включително и такъв за кино-прожекции, столово помещение, барче, огромно дворно пространство и изобщо, всичко необходимо, за да се превърне, примерно в модерен балнео или спа-комплекс. Дали това ще стане, зависи както от държавната и местната власт, така и от инициативите на частния бизнес за публично-частно партньорство. Базата е един „малък” въпрос от големия – този за цялостното развитие на парк „Кайлъка”. Очевидно, градът ни няма да се превърне отново в „голям индустриален център”. Затова нека всички промислим бъдещето в това, което ни е „дадено на ръка”..
Иначе, въпросната база, от която хората на средна възраст пазят спомени за военното си обучение, за последно бе в устата на местните парламентаристи, когато се обсъждаше идеята за настаняването в нея на бежанци. За щастие, не се стигна до реализацията на това дебатирано предложение. Преди 7 години пък “Международен фонд Вера Кочовска” имаше идеята да я превърне в клиника край Плевен – център за лечение със стволови клетки. Но и това си остана само добро намерение. Май единственото хубаво нещо, което се случи във времето, е направеният преди няколко години основен ремонт на покривната конструкция. Това е и една от основните причини да не се е превърнала базата в руина.
Но това е въпрос на време. Време, което може да се използва пълноценно, ако точните хора са на точното място! Иначе, дебатът около бъдещето на Базата остава отворен, и наложителен!

v1 v2 v3 v4 v5 v6 v7 v8 v9 v10 v11 v12 v13

#тагове:

НАЙ-НОВИ: