17 април – Световен ден на хемофилията

17.04.2015 7:26

На този ден неправителствените организации от цял свят защитаващи правата на хората живеещи с Хемофилия А, Хемофилия В, болест на Фон Вилебранд и другите редки вродени на кръвосъсирването провеждат активности с цел осигуряване на по-добра диагностика, съвременно лечение и по-достъпна социална грижа за хората засегнати от тези заболявания.

hemo
В света близо 75% от болните с тези заболявания са с оскъдно или никакво лечение.Световния ден по хемофилия дава възможност това общество за подкрепа да се разшири, а там където няма да се изгради, като се потърси подкрепата на цялото общество, чрез повишавате на неговата информираност.
Тази година може да се присъедините към обществото за подкрепа и да изразите своята съпричастност към тези болни като подкрепите Манифеста на Фейсбук страницата на Българска асоциация по хемофилия.
Значителна част от грижите, подкрепата и застъпничество за тези болни може и трябва да се от осъществи чрез създаване и развиване на общество за подкрепа. Това общество може да има много форми, това може да включва медицински екипи, приятели и колеги, работодатели, училищни и академични общности, както и роднини. Тези групи трябва да се обединят в национална глобална общност за подобряване на лечението и социалната реализация на хората с нарушено кръвосъсирване.
По материали от интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: