Малки и големи боядисваха великденски яйца в ЦДГ „Слънце“ в Левски

11.04.2015 8:45

11.04.slance1

Великден – един от най-големите и най-тачени православни празници. Велики четвъртък е денят, в който според християнските вярвания се боядисват яйцата за предстоящия празник Великден.
На 9 април децата от група „Мики Маус” при ЦДГ „Слънце” – Левски заедно с родителите си спазиха традицията, като всички деца получиха ценни наставления в боядисването на яйца от присъстващите. Това научихме от младши учител Севдие Алиева. Преди да пристъпят към боядисването деца и родители с интерес изслушаха кратка беседа за празника Великден от госпожа Алиева. Малките палавници с ентусиазъм и радост шареха великденските яйчица с майки, каки и баби. С първото боядисано червено яйце госпожа Михайлова черта кръст по челата на децата, за да са здрави и румени през годината. Децата тропнаха хорце и пяха великденски песни. След това разбира се, че се почерпиха подобаващо с козунак и лакомства, приготвени от родителите.

11.04.slance2
С неописуемо вълнение и емоции, радостни възгласи, много усмивки и щастливи детски погледи премина инициативата свързана с Великденските празници. Инициативата цели да запознае децата с традициите по отбелязването на всеки български празник, да бъдат възпитани у тях норми на поведение в условията на празнична среда, и те да се включат в подготовката за него – „Да съхраним българското”.

11.04.slance3

 

11.04.slance4

 

11.04.slance5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: