Престижно отличие получава за трети път Община Кнежа

08.04.2015 9:35

8.04.kneja

Кристалният дванадесетостен, символизиращ 12-те принципа за добро управление и почетна грамота ще получи Община Кнежа за трети пореден път. Това информират от пресцентъра на Общината. Церемонията по връчването на утвърдения от Съвета на Европа приз ще се състои на 18 май в Пловдив, в рамките на Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа. Периодът на валидността на наградата от 2015 – 2017 г.
Етикетът е по-скоро морална награда, стимул за общините да подобрят своето управление в услуга на гражданите. Присъждането на престижната награда се извършва след заседание на комисия, на което се извършва обстоен анализ на прилагането на 12-те принципа за добро демократично управление от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Комисията е с председател министърът на регионалното развитие и благоустройство и нейни членове – представители на Омбудсмана, на общините и областите, на националното сдружение на общините в Р България (НСОРБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Българска стопанска камара, Център за изследване на демокрацията, Българска национална телевизия и на академичните среди. На заседанието от 11 март 2015 г. се взе решение Етикетът да бъде присъден на общините: Банско, Бяла Слатина, Враца, Вълчи дол, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Кнежа, Ловеч, Павликени, Петрич, Поморие, Свищов, Столична, Троян и Търговище.
Сред 12-те принципа за добро управление са откритост и прозрачност, ефективност и ефикасност, етично поведение, отзивчивост, компетентност и капацитет, стабилно финансово управление, устойчивост и дългосрочна ориентация. Община Кнежа доказа, че работи успешно по тези 12 принципа, а управлението и отговаря на изискванията за качество на предоставяните административни услуги.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: