Групи за първоначално обучение по таекуон-до сформира Спортен клуб „Атила“ – Плевен

03.04.2015 11:39

3.04.taekwondo

В началото месец март Спортен клуб по таекуон-до „Атила” – Плевен стартира работата си по проект „Спорт за децата в свободното време”, който се финансира от Министерството на младежта и спорта. За пета поред година плевенският клуб с президент и старши треньор Даниел Цаков, 5 дан, работи по този проект. Той е за първоначално обучение по вид спорт.
С желаещите да се докоснат до този спорт се сформират групи, като децата са от всички училища в Плевен. С тях се води подготвителен процес и обучение по таекуон-до. По-добрите продължават с обучението си и тренировъчен процес в клуба. Досега през занимания в клуба са преминават по около 60 деца годишно, като надеждите са и тази година да бъдат обучени толкова ученици. По думите на Даниел Цаков, много малка част от тях продължават с подготовката и стават състезатели, но по-важното е учениците да бъдат запалени за спорта.
Както и досега, обучението в плевенския клуб ще бъде разделено на две. Първата му част ще продължи да края на май, а след това обучението ще бъде подновено през септември и ще продължи до края на ноември. С парите, отпуснати от Спортното министерство, в клуба ще бъдат закупени уреди и пособия за тренировките.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: