Със спомени на ветеран от войната във Военния клуб отбелязаха 70 години от Дравската епопея

25.03.2015 16:39

25.03.artileriq1

Във връзка с отбелязването на 70 години от края на Втората Световна война днес във Военния клуб се проведе тържествено честване от т. нар. „Дравска епопея“, с която завършва участието на България във войната. „Ние, като българи, сме длъжни да отбележим тези боеве и участието на българската армия във Втората Световна война, която след 17 септември по решение на българското правителство преминава към Трети украински фронт“. Това сподели Радослав Георгиев, подполковник от запаса и резерва и председател на Сдружение „Артилерия“, което заедно с Военния клуб и Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване бяха организатори на събитието. В мероприятието участваха и ученици от Спортно училище „Георги Бенковски“ и Професионална гимназия по химични технологии „Проф. Асен Златаров“. Също така, бяха поканени членове от Съюза на офицерите от запаса и резерва и членове на Сдружение „Артилерия“.

25.03.artileriq2
Програмата бе по-разчупена и чрез спомените на участник във Втората Световна война – Стамен Донков Георгиев, от неговия поглед на участник във войната, чрез личните му записки и наблюдения, бяха представени самите исторически факти. Те бяха прочетени от Боряна Туцева – ученичка в XII клас на ПГРТО. За събитията от епохата говори преподавателят по история в ПГРТО Бойко Аспарухов.
Автор: Катина Аспарухова, 12А клас, ДФСГ „Интелект“ – Плевен – журналист за един ден в Информационен сайт „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: