Форум „Нашата сигурност: споделена или неразбрана отговорност” се проведе в Плевен

25.03.2015 9:09

25.03.forum

Директорът на ОДМВР – Плевен Венцислав Катинов участва в официалното откриване на Първи регионален форум „Нашата сигурност: споделена или неразбрана отговорност”, който се проведе вчера, информират от пресцентъра на полицията. Организатор на събитието е Фондация „Общество и сигурност” – София. Участие взеха служители от ОДМВР – Плевен, представители на община Плевен, Областна администрация – Плевен, представители на неправителствения сектор. Участниците във форума разгледаха разбирането на услугата „сигурност” и ролята на гражданите и местната власт за повишаването на нейното качество. Дискусията бе относно потребностите от сигурност на децата и младежта, хората с физически затруднения, жертвите на домашно насилие, лицата в риск.
Директорът на Областна дирекция на МВР в Плевен Венцислав Катинов благодари за доверието Плевен да е домакин на Първия Регионален форум на тема „Нашата сигурност: Споделена или неразбрана отговорност”. Той подчерта, че знае поетите ангажименти от МВР за провеждането на реформа в сектора „Сигурност” и създаването на реални възможности за гражданско участие в процесите на вземане на решения по проблемите на обществения ред и борбата с престъпността. Поясни, че сигурността е основен проблем на демократичните общества. Формулата за сигурност днес е граждански мир, спокойствие и стабилност, защитени човешки права в регионален, национален и международен план. Равнището на вътрешната сигурност зависи от ефикасния контрол над престъпността.
През изминалите 3 месеца от началото на годината в област Плевен се е запазила положителната тенденция за намаляване на интензивността на криминалната престъпност. Полицията работи за рязко ограничава влиянието на факторите, които обуславят битовата престъпност. Разработват се мерки за засилване противодействието на икономическата престъпност. Мобилизират се и се координират усилията със съдебната власт и органите на местно самоуправление.
Директорът Катинов благодари на плевенската общественост и неправителствения сектор, които винаги са били съпричастни към проблемите и отговорностите на служителите на МВР. Подчерта, че разчита на обществено доверие към политиката на реформи и промени в системата на МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: