Ученичка от Гимназията по туризъм бе областен управител на Плевен за ден

25.03.2015 15:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Преслава Маринова от ПГТ „Алеко Константинов” бе областен управител за един ден. Заедно с областния управител Ралица Добрева днес тя ръководи Областна администрация – Плевен и присъства на подписването на два нови договора с Община Плевен и Българската банка за развитие по Националната програма за енергийна ефективност. На позициите заместник-областен управител работиха Николай Лесков заедно с арх. Бойко Балтаков и Кристиян Найденов съвместно с Красимир Иванов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Работният ден за седем ученици от 11 и 12 клас на ПГ по туризъм „Алеко Константинов” и СОУ „Пейо Яворов” започна точно в 9.00 часа тази сутрин от заседателната зала на Областна администрация, където младежите бяха посрещнати от Областния управител Ралица Добрева. „Радвам се, че интелигентни, амбициозни и уверени млади хора като вас, имат интерес от работата на държавната администрация. Днес ще се запознаете с отговорностите и задачите на различните позиции – от ръководните в рамките на политическия кабинет до изпълнителските в лицето на Дирекциите. Надявам се работния ден в Областна администрация Плевен да събуди у вас желание за реализация в сферата на държавното управление или пък политиката”, каза областният управител Ралица Добрева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Учениците бяха разпределени в Дирекциите АКРРДС – Андриан Димитров и АПОФУС – Илия Лилов, в деловодния отдел Анелия Керанова и в юридическия – Михаела Симеонова. Новите попълнения в екипа на Областна администрация бяха представени пред журналисти от местните медии, пред които те споделиха своето вълнение от днешния ден, от възможността пряко да контактуват с Областния управител и нейните заместници, както и от шанса да научат повече за отговорностите и задачите, с които ежедневно се справят ръководството и служителите в държавната администрация. Младежите подчертаха, че са били посрещнати топло и гостоприемно и че са били заинтригувани от спецификата на работата и нейната сериозна отговорност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: