Абитуриентка от СОУ „Пейо Яворов“ беше кмет на Плевен днес

25.03.2015 15:48

25.03.kmet1

Випускничката на СОУ „Пейо Яворов” Павлина Петишева стана кмет за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, в която Община Плевен се включва за четиринадесети път. Заедно с нея местната администрация прие и съучениците й Елка Цветкова, Вероника Кянова и Десислав Стойков. Професионалната гимназия по туризъм беше представена от дванадесетокласничката Теодора Александрова.

25.03.kmet2
Младежите бяха посрещнати от заместник-кмета Дамянка Владимирова, която ги приветства с „добре дошли” и изрази надежда, че този ден ще се окаже съдбоносен за тях в избора на бъдеща професия, защото и институциите, и бизнесът се нуждаят от млади, образовани и инициативни хора, хора с модерно мислене и новаторски идеи.

25.03.kmet3
Учениците имаха възможността да се запознаят с дейността на Секретаря на Община Плевен, на дирекция „Европроекти” и отделите „Правно и нормативно обслужване”, „Местно самоуправление”, „Образование и култура”.
Най-важно за вас е доброто образование, каза при срещата си с мениджърите за един ден кметът проф. д-р Димитър Стойков. То е предпоставката за успешния ви старт в живота и пълноценната реализация, подчерта той. А седналата на неговия стол Павлина Петишева проф. Стойков увери, че той може да е удобен, но е и много горещ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: