Акция по почистване крайбрежието на Вит организират плевенски младежи (видео)

23.03.2015 8:48

23.03.milen

На 28 и 29 март представители на Младежки информационно-консултантски център „Интелект” – Плевен ще реализират поредица от инициативи във връзка с отбелязването на Часа на Земята. Това информира неговият ръководител Милен Първанов. Създаденото от екипа на центъра през 2012 г. инструменталче „Златната рибка” – смесица от бийт бокс и китара, отново ще е лице на планирана нова младежка екокампания. Тази година акцията по почистване ще се осъществява по крайбрежието на река Вит в районите на Опанец, Комарево, Крета и Гулянци.
Младежите от центъра през годините създадоха атрактивен и нестандартен подход за представяне на идеите си, подсилвани и с музикални произведения, създавани от самите тях. Под ръководството на Милен Първанов група от млади хора на различни възрасти изразяват себе си чрез музикални занимания, възпитават в себе си любов към природата, българските обичаи, традиции и славната ни история.
Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.
Фокус на Часът на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени. В България трябва да обръщаме повече внимание към спешната нужда за опазване на реките – те са пряко и видимо повлияни както от температурните промени и валежите, така също и от човешката дейност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: