Таганрог предлага безплатно обучение на студенти от Плевен и Червен бряг

19.03.2015 10:30

19.03.taganrog

Кметът на Таганрог Владимир Прасолов, в официално писмо, адресирано до градоначалника на Червен бряг, отправя покана към наши кандидат-студенти да продължат образованието си в Южния федерален университет (ЮФУ). Това информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Изключителният шанс ще бъде предоставен на 10 български младежи и девойки, като с предимство ще бъдат класирани жителите на Червен бряг и Плевен, градове-побратими на Таганрог и Ростов на Дон. Те ще имат възможност да учат безплатно в един от най-престижните руски университети – ЮФУ.
Южният федерален университет е един от първите университети, създаден от Правителството на Руската федерация – мащабен научен и културен център в рамките на Южния федерален окръг на Русия. Основните корпуси на именитото висше учебно заведение са разположени в градовете Ростов на Дон и Таганрог. Университетът има общо 37 факултета и цели 70 автономни научноизследователски звена и институти. ЮФУ предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени програми в разнообразни сфери на академичното знание като: високи технологии, биология, военни науки, геология, география, история, математика, компютърни науки, механика, психология, краеведство, политология, социология, физика, филологии, журналистика, философия, културология, химия, икономика, право и много други.
В писмото си до Павлин Фильовски, кметът на Таганрог предлага да ни бъде оказана и допълнителна помощ при оформянето на документите на желаещите кандидати, като изпрати лично в Червен бряг пълномощния представител на Ректора на ЮФУ за Балканския полуостров, Александър Дятлов. Визитата е планувана за средата на месец април. А всички, които проявяват интерес към образованието в чужбина, могат да посетят Международното изложение „Образование без граници” в София. В периода от 27-29 март в Националния дворец на културата ще бъдат представени образователни институции, учебни заведения, фирми и организации от цял свят, сред които и едни от най-известните руски университети, включително и РФУ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: