Седем ученици от НУ „Отец Паисий” получиха сертификати за успехи в състезания

19.03.2015 8:10

19.03.otecpaisii1

На официална церемония седем четвъртокласници от НУ „Отец Паисий” получиха от директора на училището Иван Вълков сертификати за признание на успехите им в областните кръгове на Националната олимпиада „Знам и мога” и Националното състезание „Ключът на музиката”. Учениците бяха приветствани от директора пред техните съученици, родители, учители, които им пожелаха успех в националната надпревара. В тържеството взеха участие училищните вокални групи „Мики Маус” и „Усмивка”.

19.03.otecpaisii2
В края на месеца Биляна Лазарова (с класен ръководител Росица Богданова), Мария Йолова и Станислав Матев (с класен ръководител Ани Анчева), след като се пребориха със 73 ученици на областно ниво, ще представят училището и областта на Четвъртата национална олимпиада „Знам и мога” в Бургас. Тържественото откриване ще бъде на 27 март с Празнично шествие на участниците от цялата страна по ул. „Александровска” до Община Бургас и представянето им в дефиле със знамената на техните общини. Те, учителите и родителите им ще бъдат приветствани от Началника на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас Виолета Илиева и от кмета на Община Бургас Димитър Николов, с когото ще си направят снимка за спомен. След протоколната част, всяко дете ще има възможността да изяви своя талант в Бургаската вечер на приятелството.

19.03.otecpaisii3
На следващия ден, 28 март, събота в НБУ „Михаил Лъкатник” в 8.30 часа състезателите ще се настроят за решаване на теста с физическо раздвижване за тонус. Докато децата решават трудните задачи от 9.00 до 10.30 часа, техните родители ще имат възможността да избират между занимания в творчески ателиета, фитнес или танци, разглеждане на изложба или шопинг тур в МОЛ „Галерия”. От 11.00 до 15.00 часа ще бъдат засекретени, проверени и разсекретени писмените работи на учениците. Докато това трае, децата ще могат да се занимават в творческите ателиета и да посетят защитената местност „Пода”. Награждаването на победителите ще стане на тържествено закриване на олимпиадата от 15.30 часа.

19.03.otecpaisii4
Заедно с трите олимпийски надежди, НУ „Отец Паисий” изпраща още 5 свои ученика на заключителния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката”. За Пловдив на 21 март заминават Еди Муратов, Борислава Тодорова, Теодора Герашка, Десислава Георгиева и отново Биляна Лазарова. По традиция откриването на състезанието ще започне в 10 часа в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, след което ще се проведе техническа конференция. Началото на надпреварата е в 11.00 часа. Победителите ще бъдат известни още същия ден и наградени вечерта на официална церемония. Учителите по музика от Плевен отчитат повишена трудност на 12-те музикални задачи на областния кръг. За първи път тази година в състезанието се включват и ученици от 6 клас. Досега в него участваха четвъртокласници и петокласници. Четвъртокласниците от НУ „Отец Паисий” са пет от общо 14 ученика, класирани за финала в Пловдив. За тяхната подготовка се грижи учителят по музика в училището Елка Пъшева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: