Лагерен сбор по водолазна подготовка започна в Белене

16.03.2015 13:38

16.03.vodolazi

Сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования от Сухопътните войски започна днес във военно формирование 28880 – Белене, съобщават от пресцентъра на Сухопътни войски. Водолазната подготовка, която се провежда в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2015 г.” ще продължи до 27 март и в нея ще вземат участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна. Занятията ще се водят на водолазния полигон на военното формирование и на река Дунав.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазната дейност е сержант Георги Начев, които са от военно формирование 28880 – Белене.
В хода на занятията военнослужещите ще отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните формирования, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.
На 27 март ще се проведе комплексно занятие с водолазите на тема „Подводни инженерни работи”, с което ще завърши лагерния сбор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: